Total Pageviews

Tuesday 20 October 2015

OKRA- CHINESE ROSE. RECIPE.

Today I have for you guys recipe for healthy, indian dish.                       This is okra- called also as bhindi.
It's flowering plant from the mallow family.

Ingredients:

- 300g frozen okra
- 1 table spoon of salt
- 2 big tomatoes                                                          
- 1 big onion                                                  
- 1 tea spoon of chilli powder
- 1 table spoon of chhole masala
- 1 table spoon of coriander
- 1 table spoon of garam masala
- 2 table spoons of curcuma

Cut onion in a small pieces, then put it into hot pan with oil. Fry around 5 mins. Then add tomatoes and spices. Fry together around 8 mins. Then add frozen okra. If you like you can add half glass of water. Damp everything around 15 mins.
That's it! It's great with indian bread :)
Enjoy!


Dzisiaj bardzo prosty przepis na typowe, indyjskie danie.
Okra- po hindusku zwana rowniez bhindi.
To gatunek rosliny jednorocznej z rodziny slazowatych.
Bardziej rozpowszechniony chociazby w Indiach.

Skladniki:

- 300g zamrozonej okry
- 2 duze pomidory
- 1 duza cebula
- 1 lyzka stolowa soli
- 1 lyzeczka chilli
- 1 lyzka stolowa chhole masala                                                  
- 1 lyzka stolowa kolenry
- 1 lyzka stolowa garam masala
- 2 lyzki stolowe kurkumy

Kroimy cebule w kostke i smazymy na rozgrzanym ogniu okolo 5 minut.
Dodajemy pomidory, sol i przyprawy.
Dusimy razem okolo 8 minut.
Nastepnie dodajemy mrozona okre.
Jesli calosc jest zbyt "sucha" mozesz dodac pol szklanki wody.
Calosc dusimy okolo 15 minut. Swietnie smakuje z indian bread :)
Smacznego!






No comments:

Post a Comment